backgrounds

Post your suggestions for new and improved features
Forum rules
No links to competing software producs, illegal material, serial numbers or offensive material.

backgrounds

Postby elaineantique » Wed Jan 09, 2008 5:41 am

While it is nice to change the background colour what I want to be
able to do is to import a jpg of some of the hand dyed fabrics from places
like Silweaver or Sugar Maple fabrics they can make a huge difference
to how the patterns looks is there any way to do this. I have tried just
change backgroud and then import the pattern on top but while it
gives you an idea of what the final result would be its not too clear
Elaine Davidson
elaineantique
 
Posts: 6
Joined: Wed Jan 09, 2008 5:26 am

Re: backgrounds

Postby misha » Thu Jan 10, 2008 12:07 am

I second this request! It would really be wonderful to have this feature. :D
misha
 
Posts: 3
Joined: Thu Jan 10, 2008 12:03 am

Re: backgrounds

Postby misha » Wed Feb 04, 2009 2:12 am

:( Evidently this is not even a consideration? I have seen responses to other suggestions :cry:
misha
 
Posts: 3
Joined: Thu Jan 10, 2008 12:03 am

Re: backgrounds

Postby DPSoftware » Sun Feb 08, 2009 4:58 am

I have been away in Galapagos for the past 4 weeks, will look at it after my return on 12 Feb.
Dave Peters
DP Software
www.dpsoftware.com
DPSoftware
Site Admin
 
Posts: 718
Joined: Mon Dec 31, 2007 12:05 pm
Location: Bristol, England

Re: backgrounds

Postby DPSoftware » Wed Mar 11, 2009 11:41 am

If you go to the canvas menu and then select "Background image" and load the scanned fabric image, does this give you what you want ? If not, what needs to be done differently ?
Dave Peters
DP Software
www.dpsoftware.com
DPSoftware
Site Admin
 
Posts: 718
Joined: Mon Dec 31, 2007 12:05 pm
Location: Bristol, England

Re: backgrounds

Postby misha » Sat Apr 04, 2009 1:11 am

at what resolution or size should the scanned image be? I think on my quilting software it is something like 200x300
misha
 
Posts: 3
Joined: Thu Jan 10, 2008 12:03 am

Re: backgrounds

Postby DPSoftware » Sat Apr 04, 2009 1:41 pm

The size of the scan doesn't matter too much as you set the scale after you load the image. Try around 10x the chart size in stitches. So if you are making a chart 200x100 stitches, make the graghics file 2000x1000 which will give you 10 pixels width and height for each stitch position. If the result is not detailed enough, try a larger image. Note that the image is loaded into memory to don't make it too big or you will slow things down.
Dave Peters
DP Software
www.dpsoftware.com
DPSoftware
Site Admin
 
Posts: 718
Joined: Mon Dec 31, 2007 12:05 pm
Location: Bristol, England

Re: backgrounds

Postby DPSoftware » Sat Jun 27, 2009 12:10 pm

Can anyone tell me if using the background image does what they need or do I need to do something else to the program ?
Dave Peters
DP Software
www.dpsoftware.com
DPSoftware
Site Admin
 
Posts: 718
Joined: Mon Dec 31, 2007 12:05 pm
Location: Bristol, England

Re: backgrounds

Postby elaineantique » Tue Jan 26, 2010 7:25 pm

Hi Dave
I know that I am late answering this but what I wanted was to imitate some of the multicoloured background fabrics that a lot of people now use so they don't have to stitch the background in

Elaine Davidson
elaineantique
 
Posts: 6
Joined: Wed Jan 09, 2008 5:26 am


Return to Suggestion box

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron